Saturday, February 28, 2009

Kisah antara kita..

Today is officially the first day i've finish a real song..rasa macho gile..
It started when i couldn't sleep yesterday due to my tiredness(yup i'm weird..i can't sleep when i'm too tired)..I searched my laptop to ease my boredom (I've just realize how unorganized my folders is..boleh siap main cari barang tersembunyi lagi..) until i found a song sent by a Abun..Dulu masa dia mula2 bagi lagu tu aku punyala kutuk sebab lagu tu flat sangat..Tapi sebab semalam mmg xde mood nk wat ape aku tryla siapkan lirik untuk lagu tu..Bile dah start buat tu mulala leka sampai pukul 3 baru aku tidur..tapi aku sukala lagu yang aku dapat tu.Maklumlah first song..Selama ni aku buat lirik je..lagu xde..Ni siap ade tajuk kisah antara kita lgi..Pedulila orang nk cakap ape..
Pagi tu bile aku ke kelas aku kacau org buat latihan thermo..tyme aku buat aku suruh diorg dengar..Komen2 diorg seperti yang disangkakan negatif..Agak hampalah rasa masa tu..xpela kejujuran diorg aku hargai..aku lg suka sebenarnya..xdela syok sendiri..
Tapi yang aku xtahan semua tanya dalam tu suara sape..Aku taula suara aku xsedap tp xkanla smpai xkenal kot..Ari2 aku cakap dengan diorg..
Aku gelak jela cakap kawan aku punya sore..Malu nk ngaku sore xsedap..hehe..
Aku xberputus asa..Aku tunggu Intan balik bilik..Intan kan sejiwa dengan aku dalam bab2 lagu ni..So kalau Intan cakap xsedap baru aku give up abis..Xmau bg Abun dengar lagu tu..Sian kat die aku rosakkan lagu dia..
Tepat sangkaan aku Intan sejiwa dengan aku..Siap boleh tolong aku touch up2 lg lagu tu..last2 kiteorg decide try bawa lagu tu duet..Banyak kali jugakla rakam,last2 dh penat kiteorg terima jela ape yang kiteorg nyanyi tu seadanya..
Kesimpulannya lagu tu xdela sedap pun..Tapi aku dgn intan suke sbb lagu tu diantara kami jugak yang buat kami yang nyanyi..Betul2 boleh jadi kisah antara kita..hehe..thanx Intan i lap u..

ps:Abang harry lagu tu sbnrnya dari awal mmg duet bukan Intan bawak sorg..xkn xdpt beza kot..Request dari Intan,dia nk duet lagu tu dengan abang harry pulak pasni..Apa lagi cepatla edit..hehe..

3 comments:

NANA_arizona said...

1st tym wat lagu.. memang tak trus jadik superb..melly goewslow pun tak de nye tibe2 jadik popular dgn 1st dong izit??..edit la dulu. dah tol2 mantap baru record.. tajuk pun dha cam menarik...

just wanna share my first song.. created when im 1st year 2nd sem here..

"melintasi samudra.."..
=)

dun take too series whatever people say.. instaed u noe the melody come out naturally from ur heart.. n then it will sound so sweet.......

trust me,.
-nana arizona-

eddy said...

bagus2..
keep the good work..
chaiyok2 mashi..hehe
tumpang lalu jer sbnrnyer nih..hik3

mashi_amie said...

sebenarnya main hentam2 je..alang2 dh ade lagu..ni pn nasib intan n abun ade..kalau nk buat sorg tu mcm lambat lagi je..hehe