Sunday, February 22, 2009

One unexpected hangout..





This is us waiting for food at rasamasNyum nyum..Me and Intan in kero box..Kat taman monyet menziarahi family Abun
Comel x sedara AbunOvernyte di TC


The story begun when Wahid asked Khaliq to accompany her n her friends outing..Mcm biaselah kalau Khaliq kuar kiteorg mesti kene kuar jugak(kate sayang adik)..Kebetulan pulak tyme tu aku tgh cakap dengan Abun so aku ajakla die n Jajan sekali(mane tau kot kot aku bleh update lg gossip y sedang hangat diperbincangkan hehe)..

So pada hari kejadian 22 Feb 2009,kami pn kuarla beramai2..

Abun sbg ketua merangkap driver 1..

Khaliq sbg driver 2

Jajan sbg bendahari

Aku sbg photographer

Wahid sbg program coordinator

Wani sbg ajk tugas2 khas(pembekal telekung)

Intan sbg penyemarak hati Jajan(hehe)

Adi sbg bodyguard

Dan Aza sbg observer..

Destinasi pertama kami ialah Mega..Tmpat pertama y kami pergi ialah Watson sbb Wahid,Wani n Aza nk beli make up..Sbb waktu tu dh mmg tyme lunch we decided to eat at Rasamas..Servis mmg lambat gile tp nasib baik sedap..Setelah diperhati kami bersepakat bahawa yang paling banyak makan tyme ni ialah Abun..hehe..

Kebetulan yang kuar sumenya budak koir(Adi n Aza masih dalam proses untuk digoda) so karaoke adela satu kewajipan..memang itu tujuan asal kami kuar pn..So pas solat zohor kiteorg pn pegila ke kero boxes..Ramai gile org kat kero box tu sampai berebut box..Akula yang malunya sbb jadi penunggu kero box(sengal budak kat dalam tu lame gile pilih lagu)..Aku siap buat drama lg kat situ..Tapi xpela..At least dapat gak kero kan..Sub total lagu yang kami sume nyanyi ialah 65 lagu..Banyak..Agak lamalah kami di situ..Sayangnya Abun ckp jiwa die nk nyanyi xde coz sound system xbest..dalam xde jiwa 2 pn banyak jugakla lagu yang die bantai..

Lepas puas berkaraoke kami solat asar n berkeputusan untuk ke TC..On the way ke TC tu tibe2 hati Abun jadi begitu rindu pada saudara maranya so kami pn singgahla di Taman monyet.. Sempat lg kami bergambar sakan kat situ..

Masuk maghrib kami bergerak ke TC..Lepas maghrib tula mcm banyak je episode malang y berlaku. Kad pengenalan Wani ilang..Wahid ade konflik n purse aku ilang.. Suasana menjadi agak suram..Sorry sume org..Tapi nasib baik lepas je dinner sume org jumpe pantai mood kembali berubah..Last2 sume org xmau balik ke UMP sbb best sgt duduk pantai..Sayangnye kami jumpe kak nana kejap je..nk amik gambar pn xsempat..

Malam tu kami buat sengal..Kami menyanyi ramai2(budak2 koir kan),menari poco2 di lead oleh Wani n Adi,main cap kelicap,monyet2 n bercerita…Malam tu jugak ujan main acah2 dengan kami tp nasib baik xsejuk sgt..dhla xbawak sweater..dekat pukul 4.30 pg ujan akhirnya turun betul2..bertempiaran kiteorg lari mencari perlindungan..Wahid sampai menggigil2..Pukul 5 kami pn bertolak pulang ke ump.. Secara automatic purse aku ade org jumpe..pakcik tu cakap die cari aku dr taman monyet lg..Yang musykilnye mcm mane die boleh jumpe kami di TC untuk menyerahkan purse pukul 5 pg??Walau ape pn aku bersyukur sgt2..Xpayah aku g balai buat report..Takut..

Lepas subuh sempat lagi aku,wani,abun dan jajan gi ngeteh..balik je ump,nmpak katil aku n wani terus lena dihanyut mimpi..penat gile..tp overall hangout ni mmg best..Len kali boleh buat lg..hehe..

-gossip column-

Jajan n Intan nampaknya semakin mesra..Kalau boleh 24 jam nk berkepit..Jajan teruskan usaha anda..hehe..

Wahid ngan sape tu ek?dengan ……. Or …..??



8 comments:

Wahida said...

wah..aku dgn yg mane satu ni..haha..anda telah ditag lg sekali....

Jaj@n said...

lalala..wahida tu mmng cam tu..
rambang ea wahida..
ahaks..

p/s: mmng best giler ovrnght..penat pon berbaloi..!!

~nsr~ said...

hehe....
bkn setakat telekung yg aku bekal kn...
make up pn sme jgk...
aku kn meja solek begerak...
wakakaka....

-inTaN- said...

mmg best hangout smlm..
x sgke plak bleh jdi segempk smlm..
huhu..
penat tp best..

1 more!!!

mashi_amie said...

nak buat lg xde hal..pasni kite gi picnic plak nk?main air lg best..xpn kalau awal2 dh decide nk wat overnight bleh bawak banyak2 game..eh wahid ko tag aku ape ek?

Wahida said...

x yah da...silap tag...

adie de viRus said...

pergh..
ayat last ko tu cam pelik je bunyinyer..huhu

NANA_arizona said...

jeles tak dpt ikut.. tapi at least dpt serbu sekejap..
walopun aku dtg dlm keadaan blur..dan aku tinggalkan korang dlm keadaan blur jugak..

adoi..

mungkin cara aku serbu kat tc tu slh tyming kot..

neway.. nak kua lagi.. kasitau awal2.. sob sob!!