Monday, November 9, 2009

my knight in shining armour..



Adela satu hari tu sedang2 aku kemas rak tetibe seekor cicak jatuh depan aku..Aku pun ape lagi "Waaa cicak!!!' n terus melompat jauh dr tempat tu..Musuh ketat aku tu selain dr Mr L n Cik Ti..Xsangka aksi spontan tu dilihat oleh Azri,murid kelasku yang sangat manja dengan aku.Pantang jumpa mesti aku dipeluknya..
"Teacher,teacher nape teacher jerit?Teacher takut cicak ye?"
"Haah..dulu ade cicak pernah masuk dlm baju(aku mmg anti dengan binatang yang pervert ni..lagi satu mr L pernah panjat kaki aku)..So teacher xsuke."(mmg prinsip aku jujur dengan budak2..aku pantang tul dengan org y suke tipu budak ni..kesian budak tu..nnti dh besar diorg jadi susah nk caye ngan org)
"ooo mcm tu ye teacher.."pastu die pun terus lari pegi main dengan kawan2 die..

3 hari selepasnya..
azri:teacher..teacher..azri ade gift untuk teacher..
aku:yeke?azri nk bg ape pulak kali ni?(die mmg selalu bg aku gift..bunga y die petikla,gula2, kapal terbang kertas..budak ni mmg sweet)
azri:y ni teacher kene ikut azri..jom kite gi playground..
dengan penuh keheranan aku pun ikutla..tibe di playground aku tgk kat pagar tu dikerumuni budak2..
ya allah kat pagar tu tergantungla seekor cicak mati..
azri:teacher nila hadiah azri untuk teacher..lepas ni mesti cicak2 lain xberani kacau teacher dh..teacher simpan ye..(dan die pun terus pergi meninggalkan aku bersama cicak yang mati tu join kawan2 y sedang bermain)
aku:#$^%@&^%

4 comments:

nana arizona said...

name 'azri' tu..
mengingatkan kamek pada sesuatu..
hua.~=p

{syaz}{wani} said...

ea syg...kau simpan x cicak 2??
nnt klau ade cicak lain kacau kau, kau tunjuk la kat cicak 2...
ckp kt cicak 2 klau dia kacau kau nasib dia akan jadi same mcm cicak yg azri bg 2...

p/s: jgn lpe curi kan aku sorang budak yg comey n x nakal...aku nk...!!!instant...hehe

niza_qadir said...

aq slh bc ke....

ko jd teacher...

wah!!!!! anjakan paradigma nih...

white.cempaka said...

kah3...
comel giler budak itu...
adey....
hahaha...