Saturday, April 25, 2009

Food for the soul..

Our holy prophet muhammad (saw) said:

1) Four things that make your body sick:-
a)Excessive talking
b)Excessive sleeping
c)Excessive eating and
d)Excessive meeting/outing with people

2) Four things that destroys the body:-
a)Worrying
b)Sorrow (Sadness/Grief)
c)Hunger
d)Sleeping late at night

3) Four things that make the face looking dull and haggard:-
a)Lying
b)Being disrespectful/ impudent (knowingly)
c) Baseless arguements
d)Excessive immorality (committing sins without fear)

4) Four things that make the face glow and shine:-
a) Piety
b) Loyalty
c) Generosity and kindness
d)Helpful to others without being asked

5) Four things make the Rizqi (Sustenance) stop:-
a) Sleeping till late in the morning (from Fajr to sunrise)
b) Not Performing Fardhu or Irregular in Prayers
c) Laziness/Idleness
d) Treachery/Dishonest y

6) Four things that bring/increase the Rizqi:-
a) Staying up in the night in prayers
b) Excessive Repentance
c) Regular Charity
d) Zikr (Remembrance of Allah)

The Holy Prophet (SAW), also said to communicate to others even if it is just One Verse (Ayaah), for this one verse will stand out on the Day of Judgment for intercession. Allah Hu Alam. The Holy Prophet (SAW) said,
" Stop doing everything during the Azaan, even if you are reading the Quran.
The person who talks during the Azaan will not be able to say the Kalimah Shahada on his/her death bed".
............ so be careful, do not to make this mistake!!!
**READ THIS DOA FOR BETTER LIFE**
Allahumma- inni- ala- Zikr-ika -wa Shuk-rika wa husni-Ibaadatik. ...Ameen.

A very powerful DOA has been sent to you.
Imagine 1000 persons read it
just because of you.Jazakallah.
ONLY you will seek goodness from
Allah SWT.

Friday, April 24, 2009

Sorry kawan2ku..

Dear school friends ,dq friends,matrix's friends, neighborhood's friends, tuition's friends, teaching friends, family friends, charity friends, friends of friends n every friends i had outside of my ump life i would like to say i'm sorry!!!!
Hontoni gomen..
Aku sangat malas..
malas sangat2 nk update friendster..
malas nk update facebook..
ym aku kat ump ni mcm siput..
aku tukar handphone so no korg banyak ilang hehe..n bile no aku xkenal msg aku malasla nk layan(double sorry)
tapi aku memang langsung xberniat nk lost contact..
please jgn marah,jgn merajuk,jgn sedih or rasa diabaikan..aku sayang korang lagi..
aku tau korang rindu aku,aku pn rindu korg jugak..
sangat2 rindu..yang jauh yang dekat yang diseberang lautan n y diseberang negeri sume aku rindu..
n AKU XKAWIN LAGILA..kalau aku kawin confirm aku ajak korang..y nk kawin 2 kakak aku..
xpe2 nnti kakak aku kawin korg serbu ramai2..aku xkisah bukan kenduri aku pun..hehe..
n dalam entry kat blog ku yang kudus ni bukan aku xnk citer pasal korang tp mcm xkene point je..matila aku kalau nk citer sume..xpe2 aku akan cube..
yang penting lagi seminggu cuti sem..Aku cuti 3 bulan..insyaallah kalau xde pape korg ajak jumpe kite jumpe..kalau aku bleh pegi umah korg aku pegi..(yang kat oversea tu sorryla ek duit aku xcukup lg nk ziarah.kalau nk sponsor dialu2kan..)
papepun aku sayang korang..kite jumpe nnti ek?jgn merajuk2 buruk..
miss u guys too..

Tuesday, April 21, 2009

Pak Pandir..

Satu hari Pak Pandir mengalami sakit kepala yang amat sangat. Lalu dia pun pergi ke pekan untuk berjumpa dengan doktor.

Doktor: Serba salah saya hendak memberitahu Pak Pandir nie..tapi saya mesti beritahu Pak Pandir bahawa Pak Pandir telah menghidapi Barah Otak.

Pak Pandir: Yaaaaaahoooooo!!! (melompat kegirangan)

Doktor: Pak Pandir fahamkan maksud saya? (kebingungan)

Pak Pandir: Tentu sekali saya faham, apa doktor fikir saya bodoh sangat ke?

Doktor: Habis tu..kenapa gembira sangat?

Pak Pandir: Sebelum ini isteri saya Mak Andir selalu marah saya dengan mengatakan saya "takde otak". Dengan berita baik ini ia telah membuktikan bahawa saya sebenarnya mempunyai otak.

Pada suatu hari Pak Pandir membeli beberapa ekor ikan keli di pasar borong di pekan.apabila pulang kerumah dia menyuruh Mak Andih menyiang ikan tersebut. ketika sedang menyiang...

Mak Andih: Oi bapaknya! Macam mana nak siang ikan ni? hidup lagi ni.
Pak Pandir: Apa yang susahnya tu mak andih?
Mak Andih: Nak ketuk kepala ikan sadis la pulak.
Pak Pandir: Tu pun nak dikecohkan. Maknya rendam saja ikan tu dalam air, Kasi lemas ikan tu.sekejap lagi mampos la tu.
Mak Andih: ???

Suatu hari pak Pandir pergi ke zoo bersama anak kecilnya dengan membawa kereta sorong. Sedang mereka asyik melihat binatang di situ, Pak Pandir terasa hendak buang air besar.

Oleh kerana tiada sesiapa bersama mereka, Pak Pandir terpaksa meninggalkan anak kecilnya di dalam kereta sorong itu bagi melepaskan hajatnya yang sudah tak dapat ditahan-tahannya lagi.

Setelah selesai menunaikan hajatnya, Pak Pandir kembali kepada anaknya di dalam kereta sorong itu.

"Hmmm...baik budak ni. Tak buat ragam pun." Pak Pandir pun terus menyambung lawatan mereka dengan konfidennya di zoo itu. Setelah itu mereka pun pulang ke rumah.

Sampai di rumah, dia terus mendapatkan Mak Andeh. "Baik betul anak kita ni, langsung tak menyusahkan saya", Pak Pandir memberitahu Mak Andeh dengan gembira. "Awak pergilah bawak dia mandi, mungkin dia nak berehat agaknya".

Mak Andeh pun menurut kata Pak Pandir itu. Sedang Pak Pandir berehat-rehat di ruang tamu, kedengaran Mak Andeh memanggil dari bilik air. "Bang, kenapa anak kita ni penuh bulu satu badan?"

Jawab Pak Pandir, "Ooohhh....itu tak hairan. Tadi di zoo lagi dahsyat. Saya lihat seekor gorila betina mendukung anaknya yang langsung tiada bulu. Rupa anaknya pula tak ubah seperti muka anak kita!"


Nak dijadikan cerita, pada zaman dahulu, ada seorang lelaki bernama Pak Pandir yang tinggal dihulu sungai di sebuah kampung. Nak dijadikan kisah lagi, tinggallah seorang polis berjiran dengannya. pada petang yang hening itu, berjalanlah Pak Pandir ke kedai untuk membeli kelambu kerana rumahnya terlalu banyak nyamuk. Sekembalinya dari kedai, dipasangnyalah kelambu itu pada katil bagi melindungi dirinya dari nyamuk.

Pada malam itu, datanglah polis si jiran tersebut ke rumah Pak Pandir untuk berborak-borak. Dicari-carinya Pak Pandir tetapi tidak berjumpa. Akhirnya keluarlah Pak Pandir dari bawah katil. Terkejut si polis kerana Pak Pandir tidur kat bawah katil sedangkan di katilnya ada kelambu. Bertanyalah si polis,

Polis: Awatnya tidoq bawah katil?
Pak Pandir: Saja....nak tipu nyamuk.

Nak dijadikan cerita, suatu hari pak pandir melalui satu lorong yang kecik semasa hendak pulang ke rumahnye. Entah macamana, di tengah perjalanannye tadi dia terjumpe seketul taik yang masih panas. Tapi dia masih konpius sama ada betul ke bende yang dia jumpe tu seketul taik. Oleh kerana kemusykilan yang teramat sangat tu, pak pandir ambil keputusan untuk mengkaji sampel najis berkenaan.

Pak pandir tengok ngan lebih dekat taik tersebut, lalu dia berkata,
"Bentuk macam taik."

Lepas tu dia pegang pulak taik tu, lalu dia berkata,
"Lembik...macam taik."

Lepas tu dia ambik sikit taik tu lalu dia hidu taik tu, lepas tu dia berkata,
"Bau macam taik."

Oleh kerana pak pandir ni masih ragu-ragu dengan taik tu lalu dia pun mengambil keptusan untuk mejilat sedikit taik tersebut. Sebaik sahaja dia menjilat taik berkenaan dia pun menjerit...
"MEMANG TAIK! NASIB BAIK AKU TAK TERPIJAK!!!"


Di suatu malam yang hening... Pak pandir dan bininya sedang mendengar ceramah agama dari surau yg berdekatan dengan rumah mereka. Antara ceramahnya adalah membaca doa sebelum makan.

" Ya tuan-tuan sebelum makan hendaklah kita membaca doa dahulu, ini adalah kerana syaitan akan makan makanan kita dan membuatkan kita makan tak kenyang-kenyang...." kata ustaz itu.

Lalu pak pandir ni pun baliklah bersama bininya malam tue. Semasa sedang makan malam tu, pak pandir tiba-tiba bangun dan meluru ke tandas berkali-kali. Tak cukup dengan tu, tidur malam tu pulak pak pandir nie asyik terkentut memanjang.

Bininya tak tahan, maka tanyalah bininya kepada Pak Pandir, "Awak makan apa sampai jadi camni?".
"Tadi aku makan julap tak baca doa, biar padan muka syaitan tu.... berak-berak makan julap....muahahahahahaha!!!!!

Sesungguhnya... niat pak pandir memang suci...

Bagaimana untuk mengenali pak pandir..


* dia call seseorang untuk tanya nombor telefon terbaru orang itu.

* dia fax surat dengan stem diatasnya.

* cuba melemaskan ikan dengan merendamnya didalam air.

* cuba tanya harga barang di kedai dua ringgit.

* study hard untuk ujian darah.

* tertinggal bas no 20, kemudian mengambil bas no 10 dua kali.

* fikir kumpulan peterpan boleh terbang diangkasa.

* vote untuk Mawi setiap kali astro ulang tayang konsert akademi fantasia.

* Beri ayamnya makan nasi ayam kerana menyangka nasi ayam adalah makanan ayam.

* mengira bilangan penumpang bas sebelum naik.

* dia baca post ni..hehehe..

Little things to make u think..

1)In a contest, four fruits (an apple, a banana, an orange, and a pear) have been placed in four closed boxes (one fruit per box). People may guess which fruit is in which box. 123 people participate in the contest. When the boxes are opened, it turns out that 43 people have guessed none of the fruits correctly, 39 people have guessed one fruit correctly, and 31 people have guessed two fruits correctly.

The Riddle : How many people have guessed three fruits correctly, and how many people have guessed four fruits correctly?


2)A black dog stands in the middle of an intersecton in a town painted black. None of the street lights are working due to a power failure caused by a storm. A car with two broken headlights drives towards the dog but turns in time to avoid hitting him. How could the driver have seen the dog in time?

An old farmer died and left 17 cows to his three sons. In his will, the farmer stated that his oldest son should get 1 / 2 , his middle son should get 1 / 3 , and his youngest son should get 1 / 9 of all the cows. The sons, who did not want to end up with half cows, sat for days trying to figure out how many cows each of them should get.
One day, their neighbour came by to see how they were doing after their father�s death. The three sons told him their problem. After thinking for a while, the neighbour said: �I�ll be right back!� He went away, and when he came back, the three sons could divide the cows according to their father�s will, and in such a way that each of them got a whole number of cows.

The Riddle: What was the neighbor�s solution?

Sunday, April 19, 2009

One step before exam..

Before i step into my final battle for this sem tomorrow i would like to say i'm sorry for the things i've said,did, to any of u which might hurt u intentionally or unintentionally..To friends who had feel neglected,i'm sorry i swear i didn't mean to..If only u know how much u mean to me..It's just that circumstances drew us apart..
If there is any debt that still haven't been paid yet feel free to ask me about it..I might forget about some things i borrowed or took without realizing it..
I would also like to thanks all of u for making this sem so much fun..
all the best guys..may allah bless u'll..

Thursday, April 16, 2009

Tag from Abg Harry..

Don't ever say that i'm not sporting anymore k Abg harry?

So these are the five questions i need to answer..

1. wHAt were you doing five yeArs back?
Sekolah lagi..PMR year..My sweetest year in high school..Ada geng,ada boyfriend, kuat ponteng(seminggu wajib ada sekali ponteng), join debate english n arab in the same competition(havoc giler),join kpa kuar masuk utan(rindunya nk trekking),panjat bangunan sekolah,tuisyen n jadi pembantu tuisyen tu terus(dapat gaji lagi)dan paling penting sekali jahat2 aku still ramai gile org sayang..buah hati pengarang jantung sekolah lagi..hehe..
to all my friends in high school i miss u guys soo much..kite jumpe tyme kakak aku kawin nnti ek..


2. What are the five things on your to-do list today.
I was suppose to:
1-study
2-study
3-study
4-study
5-study

instead i ended up doing this:
1-study tu skit ni sikit
2-picnic di berkelah(serius best)
3-makan kat sinar
4-update blog
5-pusing blok cari air(waaa!!benci ump xde air)

3. What are the five snacks you enjoyed munching?
-fruits(i just love them)
-carrot,tomato(aside from the part where i enjoy meat, i'm an almost vege..hehe)
-chocolate(i adore ritter sport,toblerone,kisses,kinder bueno n any chocolate with nuts in it)
-pickles
-cookies(famous amous,chips ahoy,chipsmore etc)
(please take note that there's no JAJAN here..not good for health..hehe)

4. What are the five things you'd if you turned to be a billionaire!
-Ask my parents n sis if there's any wish that is in my ability to grant..
-melabur dalam dinar n dirham
-open an orphanage
-open a school that teach people survival skill especially to those who is not too bright or had been shunned by society..
-bawak satu family dari tok n wan,pakcik makcik hinggalah ke sepupu sepapat pegi melancong ramai2..mesti best..

5. The five persons I wanna tag!
-pueque
-cade
-barney
-nana shazana
-abun(bile ko dh ada blog nnti..hehe)

finally i've finished my tag..u can stop complaining now Abg harry..

Berkelah

Cantik gile berkelah..

Air yang tersangat dalam..xjejak kaki pun..

Me and al

Abg harry,aku n Al berlatarkan air terjun..

Kacau dia..

'Jan ari ni ko rasa panas x?'soalan abun inilah yang membawa kiteorg hingga ke berkelah..
wpun cuaca agak mendung kiteorg gamble jugak merempuh hutan lipur hingga bertemu dengan air terjun yang sangat cantik..berbaloi penat trekking..
kami pun dah jumpe air ape lagi..sampai ada biawak berenang sekali dalam air pun xperasan..
air die sejuk sampai ke tulang..tempat indah xberusik..memang bestla..len kali boleh pegi lagi..
destinasi hari ni pulak..Panching!!!(sape suruh ump xde air..hehe)

ps:sebenarnya banyak lagi gambar tapi xlepas nk upload..internet mcm siput..

Sweet relations..


Me, Abg harry n Abun

I’m so fortunate to have u as friends,

How I wish this friendship never end..

u confide in me n I in u,

u r friends that are completely true..

I’m blessed things turned out this way,

I thank god for u every day..

I’m thankful it was not too late,

My friendship with u was worth the wait..

Times we had together,

Will always last in me forever..

Thank u,

For just simply be u..



Wednesday, April 15, 2009

Lepak di hujung minggu..(2nd version)

One beautiful outing..
Me pinky n abg harry's yellowish..
Mirror2 in the wall,whose the cutest of them all..
Us while waiting for Abun..Sempat lagi berposing..hehe..
Konon muke rilek je padahal dah terjerit2 tahan sakit..
Us in gelora..Sorry abg harry..pasni kite main kejar2 sama2 ek?
Abg harry n Al menunjukkan kemachoan bermain bowling..
Pasni xmau men ngan abg harry dh..teruk kene bahan..
Kakak-kakakku yang sgt kusayangi..Korang memang best..

Mentang2la aku xnmpak..siapla ko pasni abun..

Seawal 8.30 pagi kiteorg dh kuar dari bumi ump ni..Kononnya nk mendaki bukit tapi akhirnya menziarah kubur cina..Sorry guys..Lain kali aku make sure dulu tempat die kat mane..Tapi at least korang tau jugakla bukit bay route tu kat mane kan?kan?kan?
Then sedang kiteorg breakfast kat Centre Point,Al call ajak main bowling..Disebabkan kami pn mmg xtau nk buat ape kiteorg on jela..
Tapi serius aku kene tipu idup2 dgn roommate2ku yang kononnya tidak pernah bermain bowling..Aku diperdaya untuk akhirnya bermain bersama mereka yang hebat2..2 round plak tu..Al,Seah mashi akan ingat sampai bile2..Korg tipu!!!Huhuhu..
Kalau dah ade kat mega tu of coursela kiteorg karaoke..aktiviti wajib tu..then kiteorg decide nk try makan sate zul..tapi sbb tutup kiteorg pn bertukar destinasi ke taman gelora makan karipap n rojak ayam..sedap...
Pastu aku teman abun n jajan beriadhah pijak batu n jalan2..tapi sbb diorg kenyang sangat akhirnya terkandas di tengah jalan.hahaha...2la len kali kalau makan agak2la..
Malam kiteorg decide nk tgk too fast n too furious tapi malangnya cite tu full house..terpaksalah tukar tgk citer len Friday the 13th..Nasib bawak sweater..T0 abg harry-mane ade aku cuak..aku cool je tyme tgk cite tu..
Kesimpulan drpd hangout kali ni,ape yang kiteorg plan sume xjadik tukar mende len..Tp papepn thanx to abun n jajan sbb bawak aku jalan2 wpn masing2 mcm xde mood..korang mmg best..Sayang korang lebih..

Saturday, April 11, 2009

Jenis-jenis Couple

Awek cun + balak hensem
Ini couple rileks sahaja. Tiada menunjukkan public affection yang berlebihan. Olang lain pun sinang melihat meleka.

Awek cun + balak tak hensem
Kebanyakan awek yg cun mesti mendapat balak yang tidak hensem. Silapelhatikan balak itu, ada satu macam muka bangga sebab dia punya amoi cun. Kadang-kadang itu balak mesti pakai spec hitam mau kasik nampak sikit hensem. Boleh diperhatikan juga, itu balak suka buat lawak talak kelaka mau kasik tambat hati aweknya itu (tapi itu awek jalang ketawa, cuma senyum manis sahaja). Selalunya juga, balak itu mempunyai dompet yang tebal.

Awek tak cun + balak hensem
Lu boleh nampak itu awek mesti pegang kaw-kaw tangan balak dia yang hensem tamau kasik lepas. Wa pun tatau apa hat. Public affection yang terlampau2 juga akan dilakukan oleh itu awek tersebut terhadap balaknya. Boleh diperhatikan jua kadang2 itu balak hensem pun ada sikit segan sama itu awek punya tingkatlaku. Lepas itu aa, kalau ada amoi cun lalu tepi, ini awek tak cun mesti kasik jelingan maut terlhadap itu amoi cun. Selupa mau makan olang… Inseculity ploblem..

Awek tak cun + balak tak hensem
Ini couple talak sapa pedulik punya..no komen..

Group of girls + 1 guy
Selalunya berlaku di kedai makan.. Seolang lelaki di kelilingi kawan-kawan pelempuan nya. Sungguh selonok kalau dapat mendengar perbualan meleka. Lu akan pelasan, sambil meleka makan, itu lelaki mesti cakap paling banyak sambil buat lawak talak kelaka (tapi kawan2 pelempuannya mesti ketawa jugak)

Awek cun berpakaian seksi
Akan lamai olang melihat awek ini. Tetapi awek ini talak kisah sebab besar kemungkinan dia sulah biasa mendapat pandangan seperti itu. Awek seksi ini suka menunjukkan buah-buahan di dada nya, atau pusat nya di khalayak lamai kelana dia tau badan nya ada powah.. Seperti juga lu ada keleta cantik ka lumah besar ka jam balu ka mesti kasik olang tengok, so boleh pelasaan ada happy. ini awek pun sebegitu jua.

Awek tak cun berpakaian seksi
Hoiyoooo ini manyak keji punya polumpuan. Lu balang talak cantik kasik tutup mahh, jangan bikin olang lain saakit mataa. Ini spesis juga suka menipu dili sendili dengan mengatakan “I wear sexy and I feel good” ataupun “I have the right to wear anything I want”… Sememangnya meleka melasakan bahawa berpakaian seksi boleh menjadikan meleka jadi lagi lawa.. Wa tidak lasa begitu. Huduh akan tetap huduh. Tetapi jikalau huduh & sexy?? Tepuklah lu punya dada tanya selera ada lalu ka Tatau apa mau cakap lagi woo..

hehehe

Thursday, April 9, 2009

One hell of day..

Today is hectic..This is what i can summarize for now..
I got transformers quiz this morning..
Now i'm waiting for my que for the english presentation..
Worst tonight i got last math test which i haven't studied yet(I'm doom!!)
I can't wait for tomorrow, the day my study week holiday start..
Tomorrow please come fast..

Tuesday, April 7, 2009

Rm9.90??

Once i could look at the rm9.90 price tag without a thought occurring in my mind..
now I'm no longer that innocent..
What could we buy with Rm9.90?Some would say pencil case,toys,foods etc n i was once like that..
Now I only could think about one thing..
One thing that never even once played in mind to be related with Rm9.90 price tag before..
Oh I hate u guys for corrupting me..

Monday, April 6, 2009

Forgive me lord..I've sinned..

It's all Abg harry's fault..Until now i still can't erase my guilt..
the guilt is eating me..
Waa i'm sorry!!I really didn't mean to..It's just that the temptation is too strong..I couldn't find any strength to resist it..
I really should just kill Abg harry for suggesting it..Kill u Abg Harry!!Die!Die!die..

Festival teater senandika...

Tag krew aku..Menarik x?

Sementara tunggu teater start..Kite kero dulu..Hihihi..
This is abg harry..Die dh gile teater..Xpe pasni kite gi tgk same2 ek..
Tibe2 boleh terpakai sama..hehe..
Sempat lagi tu...
havoc gile senandika..
Abg harry.si budak, me n pari2(intan nmpk cantik sgt)..
kami yang pantang nampak camera..
me n abg otomen..
Krew2 Ubat the musical..

i never thought theater can be this cool..Best giler..All four of the theaters presented were awesome..the result was more than what i expected..seriously said watching theater is much more fun than watching all of those ordinary malay movies..
behind the scene it was hectic,tiring n full of tense, still the experience was worth taking(xpernah aku make-up org seramai aku make-up utk teater ni dalam satu hari)...
i would like to thank nurul,jajan n al for always being there supporting from behind..bestla tgk teater dgn korang..(pdn muke abun sbb xde)
uny pn xlupe gak sbb bertungkus lumus book bas supaya budak2 dpt go bwh bas srm..sayang ko..
To abg lan congrats,Ubat turned out to get the special award from the juries..U deserve it..
wani pn tahniah gak..aku bangga jadi kawan ko..(xsangka ko boleh betul2 nangis atas pentas..)
xlupa nk ucap pada krew technical kerana berjaya mengagumkan juri..
n to all the other awards grabbers congrats..U all deserve it..
Syabas senandika..we totally rocked Taman Budaya this week..Senandika..sweet sangat..

Happy bestday Aya..



I know u didn't celebrate bestday but still i'm glad today is ur bestday..
I'm happy that till today u r still with me..
I'm happy to think that in the future i know u'll still my bestfren..
Though u are there n we are world apart still i'm happy cause i know u still remember me..
N i'm happy simply because i had chance to know a wonderful person like u..



hope u r happy wherever u r in whatever u did..I'll always be here for u n a world thanks for u for always being there for me too...
Love u my dear i'll always do..
Sweet 20 my dear(do notice that u r getting older..haha)
I mish u..Balikla cepat2.....

Sunday, April 5, 2009

Ubat in the making...

Poster kiteorg..cool x?
Kostum pari2..Cantik x?Penat pikir..nasib dpt bantuan..
Budak,jgnla sedey2..
Sibuknya semua org..
Happy gile mase tolong bad buat props..respect gile kat bad..

Ni second tyme aku terlibat dalam pementasan teater..Tapi ni lagi gempakla..Rasa best gile..Especially dapat satu team dgn Abg Ultramen senior yang ak rase paling sempoi dlm senandika.Satu produksi dgn abg lan walaupn penat(demand tinggi gile)tp tetap seronok sbb die understanding..(jgn perasan lebey2 ek)Agak sedihla sbb die dh nk abis blaja..
Dpt abg amir sbg assistant pengarah pulak agak cuakla sbb dia garang.
Aku happy jugak sbb 2-2 roommate ak bawak satu produksi..nk uruskan baju n make up sng..berlatih sama2 n luahkan perasaan xpuas hati pn sama2(hehe)..
Ubat the musical mmg ade kelainannya(mcm solid harmonie punye motto la plak)..Aku xsangka kawan2 aku boleh jadi pari2 n si budak yang kene aids dgn baik wpn xpernah berlakon sblum ni..
Suara Amin sbgai si remaja pn macho gile..ramai gile org cair..Deejay pn hebat dpt buat org rase nyampah gile dgn die bile bwk watak sbg si tua(ke mmg org dh originally x suka??hehe)
Bed,Kak Aida n Kak yan seyes macho bile wat props..kreatif abis..
Syafiq plak wpun sorg2 handle teknikal tp mantap..
Overall aku suke gile berada bwah produksi abg lan..Ubat the musical mmg best..Bertambah lg memori manis ku di UMP..

Wednesday, April 1, 2009

Happy bestday Nurul..

Yesterday was my roommy bestday..Happy bestday Nurul!!
Abun n Jajan decided to celebrate her bestday after their analog test so right after their test,we kidnapped Nurul n brought her to TC(this is their plan c-according to Jajan.they just won't tell me n nurul what their plan A and B are)..At first we planned to throw her into the sea but since she's the driver n Abun n Jajan both don't know how to drive manual we canceled the plan at last..
There we ate KFC n took chances to take some pics at the playground there..(most of the pics are with Jajan)
Anyway i just want to wish Sweet 22 Nurul..May all ur wishes come true..This entry is made specially for u..

This is a little bit bout her..Nak tau banyak2 gi la berkenalan sendiri..
-nickname dlm bilik Barney..Coz brg2 die kebanyakannya warna purple..
-orgnya comel sangat n sgt sukakn mende2 yang comel..kat atas katil skrg dh ade 3 bear yang diberi nama mengikut warna(putih,oren n pinky)

-gila kero..sore dh ujung2 nyawa pn still nk menyanyi lg..xbleh tahan betul..kalau nk kero ajak jela minah ni..mesti die on..
-pemurah gile..
-kesengalan yang teramat sgt..
-suka merayap..tiap2 minggu mesti nk berjalan..
-degil..yang org ckp jgn tula yang die nk buat..
n dialah antara org yang kdg2 melayan kesengalan aku..especially tyme aku tgh xde mood..thanx ek nurul..sorryla kalau ade terkutuk atau sengaja kutuk nurul selama ni..hehe..

Abun n Jajan yang sedang bermanja2an di seat belakang..
Anda tebusan kami..Sila pandu mengikut arahan..


Menjamu selera di KFC..Tyme nila dapat tgk org diet yang xberape nk diet(extra cheese)Lepak2 di tepi pantai..menghilangkan stress br abis test..Abg harry gayut ngan sape tu..

ps:sorry nurul atas celebration yang xseberapa..ape2 pn we hope u were happy with us..