Monday, March 22, 2010

aku dan kasut croc ku..

hehe jumpe gak gambar kasut croc ku dalam internet..xpayah susah2 nk tangkap gmbar then upload.

darila kecik smpai ke beso aku ada satu habit di mana aku suka mengetest daya cengkaman kasut aku..kalau elok2 org buat tangga aku akan lalu dekat part yang licin2 n boleh menggelongsor untuk membuktikan kehebatan kasutku..kalau grip die kuat aku main panjat2 bukit..kalau licin aku buat shoe slide..hehe..sempena aku nk pegi umrah ni kakak aku pun belikan aku kasut crocs ni untuk dibuat pelasah kat sana..senang..selesa..kalis air..
nk dijadikan kisahnya ari sabtu ari tu aku kuar dating ngan y tersayang..tudung comel dah baju ala kebaya n skirt tp bila aku kuar rumah kasut crocs ku jugakla yang ku sentap..kakakku y kebetulan tgh mengendap boyfren aku kat tingkap sempat menjerit "wei ko nk dating xkan nk pakai kasut tu kot..xkena langsung.."aku pun dengan selambanya buat2 xdengar tersengih n terus menuju ke kereta berjumpa dgn y tersayang..berbunga2 rasa hati..
masa tengah jalan2 tu aku pun tanyela..
aku:kelakar x syg pakai kasut ni?
dia:nk cakap tipu ke nk cakap jujur?
oleh kerana aku seorang yang menghargai kejujuran aku pun of coursela mintak dia berkata jujur.
dia:haah kelakar..
cis xpandai langsung nk jaga hati..sekali sekala tipu yang dia jujur ape salahnya..
tp xpe..janji aku rasa comel..tu y penting..n aku pun tau dia rasa aku comel(berani dia xrasa mcm tu)..aku pun dengan perasaan yang perasan aku comel pun(pdhal nyesal xikut ckp kakak suruh salin kasut kat umah tadi) terusla bersiar2 dengan si dia merentasi kuantan parade n kompleks teruntum...
sepulangnya setelah lelah melalak kami dapati bahawa hujan turun rintik2...jalan agak basahla dan lantai agak licin..aku pun sbb dh habit agaknya tidakla turun mengikut tangga seperti kebanyakan orang normal dan berfikiran waras yang lain tapi aku turun di bahagian slide..bajet kasutku grip die kuatla..n malangnye
KEDEBUK!!!
seperti nangka wangi aku pun tergelincir terhentak ke bumi..oh betapa sakitnya!!tapi xpe aku cover2 bangun buat mcm xde ape padahal tuhan jela yang tau betapa malunya dan betapa sakitnya aku..dhla nmpak setompok basah kat belakang..nasibla sygku seorng yang gentleman tidak meninggalkan aku malu keseorangan..betapa aku syg pada dirinya..
aku:abg xmalu ke tgk syg jatuh tadi?
dia:buat ape nk malu bukan abg y jatuh(cis jawapan y sungguh xsensitif)..tp sbnrnye tadi mmg abg dh nk warning syg pun..tp xterkeluar..(hampeh tul)..
pastu die pun terus gelak sepanjang jalan..sesungguhnya boyfriendku bukan seorang y sensitif..tp melihat die gelak aku pun turut gelak sekali..n die baik sgt sbb sanggup jadi tukang cover blakang aku..
setibanya di rumah aku pun terus cerita kat kakak aku tntg insiden tersebut..sambill tergelak2 die pun ckp:
"saper suruh ko buat crocs cetak rompak mcm ori..xdengar lg ckp aku..aku ni kn berdaulat.."
aku:@#$%^&*@##

ps:aku masih menanggung sakitnya hingga hari ni..especially bile naik motor..huhuhuhu


5 comments:

Anonymous said...

hahahahaha

mashi said...

nk gelak pun gelakla depan2..suke jadi anonymous..abg jahat!!

white.cempaka said...

meh aku gelak depan2..
bhahahahahahahah
;DDD

tp an at least syg ko ok la dye gelak je..
lau cik abg aku, hish konfem dye da membebel..
hihi..

mashi said...

part membebel tu aku dh amik dlu..so die xleh nk curik...hehe

LoNgJaR said...

aku nk mntak izin nak gelak...

huahahahaahuhuahaa...!!

aku pon gi kelas selamber je pakai crocs ngn baju kurung.. tp xde la nk wat shoe slide cm ko wat.. xberani aku..hehhee