Monday, March 22, 2010

aku dan kasut croc ku..

hehe jumpe gak gambar kasut croc ku dalam internet..xpayah susah2 nk tangkap gmbar then upload.

darila kecik smpai ke beso aku ada satu habit di mana aku suka mengetest daya cengkaman kasut aku..kalau elok2 org buat tangga aku akan lalu dekat part yang licin2 n boleh menggelongsor untuk membuktikan kehebatan kasutku..kalau grip die kuat aku main panjat2 bukit..kalau licin aku buat shoe slide..hehe..sempena aku nk pegi umrah ni kakak aku pun belikan aku kasut crocs ni untuk dibuat pelasah kat sana..senang..selesa..kalis air..
nk dijadikan kisahnya ari sabtu ari tu aku kuar dating ngan y tersayang..tudung comel dah baju ala kebaya n skirt tp bila aku kuar rumah kasut crocs ku jugakla yang ku sentap..kakakku y kebetulan tgh mengendap boyfren aku kat tingkap sempat menjerit "wei ko nk dating xkan nk pakai kasut tu kot..xkena langsung.."aku pun dengan selambanya buat2 xdengar tersengih n terus menuju ke kereta berjumpa dgn y tersayang..berbunga2 rasa hati..
masa tengah jalan2 tu aku pun tanyela..
aku:kelakar x syg pakai kasut ni?
dia:nk cakap tipu ke nk cakap jujur?
oleh kerana aku seorang yang menghargai kejujuran aku pun of coursela mintak dia berkata jujur.
dia:haah kelakar..
cis xpandai langsung nk jaga hati..sekali sekala tipu yang dia jujur ape salahnya..
tp xpe..janji aku rasa comel..tu y penting..n aku pun tau dia rasa aku comel(berani dia xrasa mcm tu)..aku pun dengan perasaan yang perasan aku comel pun(pdhal nyesal xikut ckp kakak suruh salin kasut kat umah tadi) terusla bersiar2 dengan si dia merentasi kuantan parade n kompleks teruntum...
sepulangnya setelah lelah melalak kami dapati bahawa hujan turun rintik2...jalan agak basahla dan lantai agak licin..aku pun sbb dh habit agaknya tidakla turun mengikut tangga seperti kebanyakan orang normal dan berfikiran waras yang lain tapi aku turun di bahagian slide..bajet kasutku grip die kuatla..n malangnye
KEDEBUK!!!
seperti nangka wangi aku pun tergelincir terhentak ke bumi..oh betapa sakitnya!!tapi xpe aku cover2 bangun buat mcm xde ape padahal tuhan jela yang tau betapa malunya dan betapa sakitnya aku..dhla nmpak setompok basah kat belakang..nasibla sygku seorng yang gentleman tidak meninggalkan aku malu keseorangan..betapa aku syg pada dirinya..
aku:abg xmalu ke tgk syg jatuh tadi?
dia:buat ape nk malu bukan abg y jatuh(cis jawapan y sungguh xsensitif)..tp sbnrnye tadi mmg abg dh nk warning syg pun..tp xterkeluar..(hampeh tul)..
pastu die pun terus gelak sepanjang jalan..sesungguhnya boyfriendku bukan seorang y sensitif..tp melihat die gelak aku pun turut gelak sekali..n die baik sgt sbb sanggup jadi tukang cover blakang aku..
setibanya di rumah aku pun terus cerita kat kakak aku tntg insiden tersebut..sambill tergelak2 die pun ckp:
"saper suruh ko buat crocs cetak rompak mcm ori..xdengar lg ckp aku..aku ni kn berdaulat.."
aku:@#$%^&*@##

ps:aku masih menanggung sakitnya hingga hari ni..especially bile naik motor..huhuhuhu


Thursday, March 18, 2010

Nilai seorang insan..

disclaimer:i hope u r not mad aya..this entry is again about him..hehe..


Mungkin dia hanya pasir..Yang tidak punyai apa2 nilai..Tapi pasir inilah yang membahagiakan aku..
Mungkin dia tidak semahal dan semewah berlian..tapi bukan berlian yang aku dambakan hanya dia..
Namun aku yakin pasir juga bisa menjadi berlian di bwh tekanan kerna aku percaya dia boleh jadi apa sahaja yang dia inginkan..
Aku tidak punyai sebarang ilusi terhadap dirinya..Tidak pernah kubayangkan dia seperti putera raja ataupun romeo yang diidamkan oleh kebanyakan wanita..Bagiku dia adalah dia..Tiada yang lain sepertinya cuma dia..Dia insan biasa yang cukup istimewa bagiku dan kuharap hanya untukku..
Aku sedar akan kekurangan dirinya..Mungkin kini ku bahagia dengan dia dan mungkin esok tidak..Mungkin hari ni aku mempercayainya dan mungkin esok tidak..Aku tidak mengagungkan kebaikannya dan tidak juga aku membenci keburukannya..Tidak mengharapkan kata manisnya juga tidak menolak kritikannya..
kerana aku tau dia tidak sempurna..seperti aku..n aku sedia terima dirinya seadanya..baik buruknya..

bagaimana inginku pinta sesuatu yang lebih baik darinya?sedangkan dia cukup sempurna buat ku..


aku cuma syg dia..tidak dapat ku ramal apa y akan terjadi esok..tapi akan ku pastikan detik bersamanya bukan satu penyesalan..akan ku hargai hari ini kerana esok belum pasti..yang ada cuma harapan..semoga hubungan ini akan berkekalan...


-ilu-

Tuesday, March 16, 2010

Eating expenditure..


I was quite hungry when we met..i haven't eaten anything yet and it was almost lunch hour..So the first thing that comes to mind when we arrived at the mall is looking for a place to eat..Since i'm the one who was hungry( he had just eaten his breakfast) the choice was mine..While we walked around surveying for a place to eat we met A&W..A&W is his favourite..Since the choice is mine i suggested that we looked somewhere else first so we continue our journey right to the A&W counter(so much for looking somewhere else..hehe)..
him with A&W float..I love the float..
it did made me wonder..sape yang lapar sebenarnya ni??
him with mango passion from starbuck..it was sweet n sour in the same time..not to mention freezing..i got a brain freeze by drinking it too fast..
 
he was waiting me buying bread at bread story.he refused my offer to buy him one as he was already too full and yet when i gave him a taste of the bread he scolded me for not buying him one as the bread was cheesy, soft and delicious that my mouth watered juz by remembering the taste...(padan muka jual mahal lagi)
big apple.. i love alien..i bought all of them that was on tray..

and after that we also go to a restaurant and ordered char kuey tiaw,kerang rebus n sotong celup tepung..xsempat nk ambil gambar dh makan dulu..hehe..he didn't want to eat them again he was too full but after i tricked him,he almost finished everything that was on the table..(i'm sorry syg for ruining ur diet..hehe)

that was how our eating expenditure goes..full of yummy food..lucky me he didn't mind my weight much(kan syg kan?)

A little side story..We picked Alice in Wonderland as our movie of the day as it was quite a fever now..As always,he was trying to please me by agreeing into that movie while i think Solomon Kane is much more to his type of movies.With it gore and violence...hehe..(my sayang could be quite psychotic sometimes)..For me the AIW was wonderful especially bcoz i read a lot of brithish aristocracy novel that i know how snobbish they can be.. It was all about what's proper n what's not n i could grab most of the hidden sarcasm towards them in this movie..While i was enjoying the movie i suddenly heard a cute and adorable sound beside me n found out that my sayang was already asleep..Awww how cute n how sorry i am for selfishly choosing a movie that i know will bore him to sleep..Sorry syg..I'm touched..Next tyme we'll pick a movie that u like k?

So long for now...I enjoy every second with him..
-ilu-






ps:Towards all the jeans stealer in UMP(in case u happen to read my blog) please don't be so stupid to wear the jeans u stole in UMP or Kuantan or Selangor for ur sake coz the owner might be pissed enough to do the unthinkable on u..consider this as a friendly advice.and quit stealing will u?

Saturday, March 13, 2010

It's a little early but still....Happy birthday sayang..

This is us..In rasamas...penuh meja ngan food sebenarnya..
Makan pun nk cover..
Comel x...I love black forest..
Suka buat muke..tetibe teringat plak die buat lebih kurang same expression last year..
 
Last year birthday celebration at Johny..Lebih kurang kan??Rambut je lain..
 
Me in the gardens..

us in the mirror
 
sayang in wonderland..
Some dessert for closure of our day..Oreo milkshake,chocolate blended n strawberry choc cake..yummy


 More than anyone i know that his birthday is suppose to be on 28th but i don't care i juz want to be the first to celebrate it.. I was a little devastated actually not being able to celebrate his birthday on time but what to do i'll not be around in malaysia during that time..so here we went celebrating his upcoming birthday earlier than it's suppose to be..Still i have so much fun with him..It's a little wonder whether it was my birthday or him we were celebrating as he was the one who followed my wishes.. Juz being with him make me feel like i'm over the cloud..

Sayang happy birthday..
i know it's early and it's not actually how it should be..
but the rest of it,of us being together..
it's the fate destined on us n nothing feel righter than being with u..
Wishing that all ur wishes comes true...
Always live in The Almighty's blessing..
n hoping that we'll last happily ever after..
love u dear..
sweet 23.


Thursday, March 11, 2010

Silence..

I had once had this lullaby that put me to sleep..
now that the lullaby's gone sleeps seem to be alluding me..

I had once always reach for this sound..
The sound soothed me,calm me like nothing ever could..
And now the sounds seem so far away..
I couldn't reach it,couldn't find it..
And i'm lost..feeling lost without it..

My world now seems so quite...
Building the state of numbness inside..
And it kills me..
This silence...

My very own fairy godmother..

Ever heard of Cinderella?If u don't, juz google the name and u will find out a bunch of stories of her..Well today is not about her..It's about her fairy godmother..When i read the stories or watch the movies about her i wonder if there's such thing as fairy godmother..A person who will just magically appear out of nowhere,helping us in the time of need..Well all of those fairy tail fantasy was a fantasy to me until yesterday i just realize that i actually have my own kind of fairy godmother..sort of..but my fairy godmother is a lil bit different from Cinderella's..The most obvious difference is that my fairy godmother is not a she but a he..He also don't have wings and magic wand with him.
His name is Taqwa but i use to call him Taqi since that is much easier to pronounce and he seems to like the nick i gave him..
In what way does he resembles a fairy godmother to me?
Well the stories start from long ago..We had known each other for almost 7 years..We didn't contact each other much but coincidentally when i was in trouble and there was no one else that i can rely on he will be there..There is this one time during my DQ year when i had to come back from kuala kubu baru to kuantan on urgent matters..The day was already about 8 night and when i reach pudu,the tickets were all sold out.Coincidentally my relatives nearby were all out of town n i was starting to be scared as i'm still new in kl and there's a lot of things could happen to a girl who travel alone like me in the middle of this city.. So i checked back my phone directory and suddenly his name pops out in my head..I called him hoping that he still didn't change his number since it was already about a year i didn't contact him n i was lucky he answered it and was willing to help..he asked me to wait in kl sentral while he went through kl looking for my ticket n fortunately for me he found it..
Another story is when i was working in Shah Alam about 3 years after that(meaning that i haven't contacted him apart from wishing happy birthday since then)..There's this one time when i want to go back to kuantan n found out that my purse was stolen..I was penniless without an ic n once again as i don't know who else to call,i called him..Again i was lucky as he was still working in kl and willing to help..He fetched me and brought me to the bus station and lend me some money for my travel..So does when i was having my gastric in the middle of the night,pale from the sickness that i can no longer bear,he came to my rental house and brought me to a doctor nearby..
And not to mention that he always magically called me when i was feeling like no one's there while we haven't even contacted each other before...And although talking to him was ot as wonderful and joyous like when i was talking with my sayang still he calms me..
There's this one day when we hang out together with his cousin's and his cousin's fiancee, his cousin ask him who am i to him and his answers touched me.."This is my little sister that i've been taking care of her since she was a kid..Although she seems so macho on the outside,but she always need to be protected and taking care off.."I never know that he had assumed me as his sister while i was always treated him no more than a mere ordinary friend..I seem so evil and selfish compare to him..

So here's to u big brother..I wish u happy and pray that u will be happily married to ur fiancee this year..Thanx for taking care of me all his while..


A fairy godmother and a brother?i guess i'm luckier than cinderella since i got both..

Tuesday, March 9, 2010

Sweet moment..



I love you.
I love who you are.
I love who I am
when I'm with you.
I love what we are
when we're together
and what we
can be tomorrow.
I love you
for ignoring
my foolish side
and for seeing
the good in me
that others
never noticed.
I love you for
the warmth you
put in my heart
and for the beauty
you put in my soul.
I love you,
because you
make me happy
in a way that
nothing and no one
else can.
I love you,
because you're
my dearest.
And I just wanted
to remind you
just how much
I love you!

And a little side story..U see this pic below?This is the sakai picture of me focusing on trying to poke the coconut filling out as i really like to eat them..I hate this pic..Totally hate it and he got the whole bunch of it plus the videos of me torturing that coconut..Jahat..The whole story of the day is to never wear sakai's clothes when i go out with him coz even though he kept telling me that i'm pretty and don't really care what i wear when i'm out with him, he will try to take pictures without me noticing to show how 'cute' i am in my sakai attire..huhu..but still thanx syg for everything..I'm totally happy with u..Thanx for still saying i'm pretty although i'm not in my best looks..Thanx for juz simply accepting..Thanx sbb sudi layan karenah sayang walaupun demam2 n sakit2..






i love u sayang..i juz simply do..

Tuesday, March 2, 2010

Somethings to remind me..


Kalau ade baby kan best..Especially y cute mcm ni..Waahhhh gatal...xbelajar mulala start nk menggatal..nak kawinla nk anakla sbb tu kene sambung blaja cepat2..tapi dh belajar pun mcm nnti xleh nk menggatal je..hehe..Bukan tu yang aku nk cakap sebenarnya..Tersimpang jauh jap..Aku just nk citer ckit je ape y dh aku belajar setakat ni..tapi sikit jela..setakat yang aku rajin nk tulis..Sedar xsedar dh 5 bulan aku idup berdikari..Jauh dari mak bapak n kawan2..Rindunyala tuhan saje yang tau..Dulu kalau nk makan pape call je mama bleh antarkan..Bosan pegi bilik member ajak kuar or lepak borak2..Alhamdulillah member aku ramai yang baik2 n rajin nk layan karenah aku yang ntah pape ni..Xde duit call ayah gelak sikit batuk sikit die dh paham dh esok masuk duit dalam bank..Senangnya la idup..Bila pikir balik dulu aku xpernah berusaha keras untuk dapatkan ape2..Anak manja mmg sesuai sangatla gelaran tu dengan aku..But everything change when i decided to take a break from my study 2 wander around finding what i really want in life..The first day i started my first work ever,jadi cikgu tadika xsampai setengah hari aku dh rasa mcm nk quit..Perghh seksa gile..Kena buli mcm akulah kuli pendatang tanpa izin dari indonesia(taula muka ada iras2 Agnes Monica)...Budak2 pulak baik ckit je dari hantu..Berubah terus persepsi aku dari seorang yang sangat suka budak2 kepada seorang yang suka budak gitu2 je..hehe..Tapi xtau dari mana datang kekuatan aku teruskan jugak..Padahal dhla susah gile lepas tu semua orang asyik goda aku suruh balik tapi xpe aku kan suka cari pasal n degil so aku teruskan jugak..Selepas seminggu aku dah mula faham rentak kerja dan budak2 aku dapati y kerja tu xdela teruk sangat(but seriously hanya orang y benar2 sabar je y mmpu tahan-kire sabar jugakla aku ni)..Budak2 tu pulak mencuit hati wpun nakalnya tuhan jela yang tau..Aku mula seronok kerja di situ..Dari aku seorang yang dulunya pandai masak gitu2(kecekapan maggi,telur n air) je aku jadi pandai masak biasa2(sup,masak kicap,masak merah,goreng berlada n xtra2 ckit2) je..Yela duduk umah sewa semua kena sendiri..xde lagi basuh2 baju guna mesin ni..Tangan aku y dulunya sehalus baby kini aku rasa sabut kelapa pun boleh menang ngan aku..Antara apa yang aku belajar di tadika tu ialah if u think ABC are easy,try to teach them to a GROUP of 4 years old..Then u'll know how easy they actually are..Hehe..Ada teknik rupanya untuk berhadapan dengan budak2 bukan sekadar pakai redah je..Kalau pada mulanya aku terjerit terlolong pun diorang boleh buat bodoh je ngan aku tapi lepas 3-4 minggu kat situ aku mmpu dengan sekali kerling je boleh buat diorang diam..Terasa diri ini agak hebat..hehe..Start cuti sekolah bulan 12 tahun lepas aku dapat offer kerja ngan 3i Group..Company ni buat mcm2..Ada training and consultancyla,cafe,learning centre,pusat perawatan islam n travel agency..Biasanya aku kerja kat bahagian cafe ngan travel agency..Bila aku kerja ngan 3i ni mende yang aku rasa aku paling improve sekali ialah skill aku bawak motor..hahahaha..Mana xnya first week aku kat cni,aku punya rakan sekerja dh bg aku pinjam lc 135 die suruh gi ofis sendiri..Redah KL tu..Aku dulu bandar kuantan pun xpernah jejak ngan motor..Sepanjang2 jalan tu aku menggigil..Siap kene saman lagi tu sbb x ikut laluan motor..Pastu sesat hampir 2 jam atas motor dalam hujan sbb xtau jalan..Baru first week..Tapi lama2 jadi biasa..Sekarang ni bawak motor celah2 jalan jam ataupun highway xjadi hal dah..Lepas tu aku banyak belajar how to start a business,dealing with customer..bos aku ni pulak jenis baik..wpun gaji xbanyak tapi dia bagi aku try buat mcm2 mende..deal dengan airlines,customer..client..Lama2 dari tergugup2 cakap takut boleh jadi smooth je..Bila dh keje jugak aku jumpe mcm2 jenis orang..Kadang2 yang nmpak baik mengalahkan tok imam rupanya perangai mcm setan..ada yang nmpak sengal,terjal n rupa mcm orang pecah rumah je tapi baik sangat...dulu aku selalu rasa orang yang xberpendidikan ni biasalah iq rendah so diorg punya manners pun very bad mcm pelayan2 kedai2 kasut atau promoter2 yang kerek tu tp rupenya ade jugak orang yang dh ada phd pun manners die lg teruk..arrogant..snobbish..have no respect towards other..mcm @#$%^ je..tp nk buat mcm mane..This is life..It can be very beautiful on one side n very terrible on the other side..It only depends on how we want to see it..I'm lucky i met both side n the experience made me be more cautious in shaping the future me..I learn what to do n what not to do in the future..Hey i don't say that my experience now is enough,its just that my experience now thought me that i still have much to learn in my road to be a successful person..But now i'm really thankful to my family,my sayang n my friends for always supporting me n be there for me..xsabar rasanya nk start belajar balik with this new me..rasanya mcm dh panjang sangatla pulak..sampai sini je..ciaou.. 

ps:mule2 ingat nk tulis dalam bahasa melayu je..tp terselit gak perkataan2 penjajah omputih ni..i'm sorry..still aku tetap cinta malaysia..hehe