Tuesday, June 29, 2010

a story of one red rose..


Today i can't stop smiling...
all my life i think that flower is never an appropriate gift..
i mean yes they are usually very beautiful n have nice smells..
but they can't be kept for long..after a while they will die..
i don't think i would like to receive a gift that dies..
until today..
until him...
once i got in the car looking at him this morning he shocked me with a rose in his hand..
i was speechless..well if u know my guy,my guy is definitely not a romantic type..
he is insensitive,very frank with his words that sometimes the words stung and quite harsh sometimes..
but
he was also the best thing that ever happened to me in so many ways..
and i'm happy for his gift..
especially today when i was lately constantly in a bad mood..
n often treated him badly itching for a fight..
still he rewarded me with gallantry..
for some people a rose might means nothing..
but for me that particular rose he gave me is everything..
thanx syg..
for everything that u have done for me..
n for being here by my side..
i love mohd aizat baharin very much..


Friday, June 11, 2010

Hello Kitty?

Evil hello kitty after being 'operated' by my students..
They surely did have a lot of spare tyme..
if only they put more effort in studying..
gone was the suppose-to-be-a-very-cute hello kitty..
~sigh~

Monday, June 7, 2010

A trip to Lanchang..

Who knows a little town in Pahang could be very much entertaining..Well i don't..not until i go there n found out by my own..
Our first visit once we arrive in Lanchang was Deerland..With Rm6 per entry i can tell u that it was more than worth it..We can interact with the animals there as long as we want..We could feed them, touch them, hug them n even play with them..But only for those who has guts..In my case let us juz say my girl mates prefer human being better..hehe..


These were only some of the deer there..u can see hadi was feeding them..It was scary at first as the deers were all approaching u at the same time trying to get to the food but after a few moment u'll get the hang of it..it was actually fun..

I'm the only one who has the guts n seem to be excited enough playing and touching the snake..

Me and Aina with the bear while hanif n hadi only watched from far..chicken..

After deerland we went straight to Hadi's house as our stomach was crying to be filled..Her mom's cook was just superb..His mom's gulai lemak cili api was unbeatable..Not to mention how i dream to have a village like his..It was so peaceful,real live kampung view surrounded by fruit tree..What a nice way for my children to play around don't u think?

Zalila and Aina as the Hadi'e house veranda's models...

Me at Kebun Salak..Just behind his house..

My first time seeing n eating salak fruit fresh from the tree..it was sweet n very nice..

After Zohor we went to Kuala Gandah Elephant Sanctuary..We won't have to pay for any activities here..What we need is just an online booking before coming..Sort of informing the host that we want to visit their place.. 

Me,Bariah n Aina riding the elephant..At first it was a  little scary as we were high above the ground and the elephant's back bones were moving while it was walking that made us feel like were a about to thrown away..But after u quite use to it,it is quite thrilling..definitely a must try experience..



Don't be fool by our smiles..The place stinks..

Bathing with elephant activity..First they let u ride on the elephant then the elephant fall bringing u in the water..It was fun..All the water splashing around..u could also help in bathing the elephant..

us at the river side..


Overall the trip was exciting..We were exhausted but the trip was definitely worth it..can't wait for the next trip..any ideas guys??

Sunday, June 6, 2010

The truth...

yup we are definately fat..tgk jela kaki ni..dh mcm gajah pn..so no more delusions..we should start dieting n exercising right now..no more late night snacking n fast food..





























who are we kidding at?this is us..
-sigh-
i wish we were more determine in losing weight after this..
DEMOK!!

Saturday, June 5, 2010

One satisfying journey..


I planned a 2 hours trip to Kuala Gandah Lanchang with my friends..Since i was in charge of the breakfast i brought 2 tins of Rice Crisp Mr Potato with us..I knew it was a little cruel on my part..i was suppose to bring more of filling type of food but hey when is the righter time to do the the experiment??hehe..

U can see her piss-off-of-having-to-eat-snacks-for-breakfast-while-she-is-suppose-to-be-on-diet kind of expression..If only looks can kill..I do take a huge risk with my experiment..

but after a while...
"erm this thing is good..satisfying too..n since it's 20% less fat n contains no cholestrol n trans fat free i guess it was actually ok for my diet.."she says after munching a few pieces n keep munching..


We just can't stop munching Rice Crisp by Mr Potato..They were just too good..
Big satisfying smile on them after snacking on Mr potato Rice Crisp..
Once we arrive at our destination..We were no longer hungry thanx to Rice Crisp..little Aina didn't even want to let it go..
I stole the tin from Aina..I mean me too have the right to pose with Rice Crisp Mr Potato since it was my idea to bring them along with us..Right?

Rice Crisp by Mr Potato was genuinely satisfying..I mean it can fill us in the longer journey without having to stop in some RnR to take our breakfast..
The taste will linger in ur mouth after the first byte and without knowing u keep munching on so that the taste won't go away..
i do still remember the disappointment when they were actually finish..not even a single crisp left by us.
 u can keep munching on without having to feel any guilt for ur diet too..what an extra..
Rice Crisp Mr Potato is definitely a must for every journey..What else is a better way to fill ur long tiring journey than munching off fabulicious,satisfying,20% less fat,cholestrol and trans fat free, Rice Crisp Mr Potato..
Available in 4 different uniquely flavour..Hurry and grab one now..

Tuesday, June 1, 2010

I'm blue..

When i feel like talking,no one's there to talk to..
But when i don't feel like talking suddenly a lot of people expect me to talk about everything..
When i feel like going out,no one's there to accompany me..
But when i don't feel like going out i got invitations to all sort of events..
 n right now i'm quite tired of waiting for people..
don't feel like mingling n don't feel like socializing..
no offends k?i juz want to treasure my moment of being alone..
sometimes alone is not a bad thing..
once i'm ready i'll go out again..
maybe soon or maybe later..i don't know..
don't wait for me to enjoy urselves..
coz really i'm enjoying my blue state right now..
ciao.

Kehidupan yang asing..

Ari ni aku nk citer pasal beberapa orang student aku...
Student yang pertama aku nk cerita bernama Aiman...Kelas volunteer yang aku ajar tu buat kat umah dia..bukan sbb umah dia besar dan selesa tapi sbb kesungguhan ibu bapanya yang sudi menyediakan ruang dalam rumah kecil mereka hanya untuk melihat anak mereka belajar membuatkan aku memilih rumah itu..Rumahnya dikelilingi semak samun yang biasanya menjadi port tempat budak2 melepak menghisap rokok dan gam yang juga merupakan kawan2nya....kadang2 takut jugakla aku nk ngajar kat situ..tp setakat ni bdk2 tu semua baik lagi dengan aku..hmm berbalik pada Aiman..Aiman ni budak yang sgt sweet..yes dia merokok n yes dia dicop budak nakal disekolahnya tapi bila dirumahnya dia adalah anak yang patuh..apa jua yang diminta ibunya akan dituruti..tutur kata juga lembut dan sopan..berbeza bila dengan kawan semua perkataan yang mencarut tu dia guna..ibunya cik pah adalah seorang yang tidak cukup sifatnya..dia tidak mempunyai tangan kiri..Selalu aku terharu apabila ibunya ingin menghidangkan makanan,nmpak sahaja ibunya cuba mengangkat dulang,aiman terus bingkas bangun menolongnya tanpa perlu disuruh..perbualan ku dengannya semalam amat menyentuh hatiku..
aku:man,teacher nk tanya sikit bleh x?aiman join ke kawan2 man tu hisap gam?
aiman:xla teacher..xnk saya..nnti jadi bengap..paling teruk gila..sape nk jaga mak saya nnti?lgpun syg xnk bg orang alasan untuk kutuk mak saya lagi..
xsangka aiman yang masih muda tu pun sudah bleh belajar erti tanggungjawab..terharu gila aku dengar jawapan dia..

student yang kedua bernama fizi..dia ni senyap je dalam kelas aku..aku tanya soalan biasanya dia akan cakap xtau smbil tersenyum..kadang2 sakit ati jugak aku dibuatnya..tp dia mmg rajin senyum..tadi sedang aku tunggu students aku menyelesaikan latihan tiba2 cik pah ibu aiman membuka cerita tentang fizi..fizi sblum ini adalah anak tunggal..ibu bapanya telah bercerai dan sewaktu bercerai dulu fizi tinggal di rumah cik pah selama 2 minggu kerana tiada yang mempedulikannya..Kini ibunya telah berkahwin lain dan dia tinggal bersama ibu,ayah tiri dan adik beradik tirinya..yang sedihnya pasal fizi ni ayah tirinya agak memulaukannya..contohnya apabila ayah tiri,ibunya dan adik beradik tirinya yang lain keluar berjalan2 dia akan ditinggalkan di rumah dan selalu ditinggalkan kelaparan..akhirnya dia ke rumah cik pah untuk makan..cik pah ckp ibu fizi ni mmg xpeduli langsung pun pasal dia..ayahnya lagi teruk langsung xdengar berita smpai sekrang..paling sedih ialah fizi terpaksa berjalan kaki ke sekolah setiap hari ditengah panas terik yang agak jauh..padahal ayah tirinya ada membeli basikal yang disimpan di dalam rumah mereka..bila fizi mintak izin nk guna basikal tu untuk kesekolah ayah tirinya xbg atas alasan takut hilang.'bongok betullla..kalau takut ilang nk simpan usah beli..tgk je yang ada kat kedai tu..orang xde ati perut mmg mcm tu..taik idung masin..kalau aku ni berduit mau aku belikan basikal untuk si fizi ni.."cerita cik pah lagi dengan penuh emosi..tp aku pun agak rasala yang parent dia agak xberhati perut..bayangkan selalu kot bila aku tgh mengajar n fizi tgh belajar tiba2 mak dia suruh balik jaga adik sbb nk pegi kedaila n paling teruk suruh basuh kain n jemur baju padahal mende tu bukan xleh tunggu kot..patutla student aku yang sorg ni itam legam n kurus kering..selalu berjemur untuk kesekolah..n kadang2 bila ujan dia kesekolah menggunakan payung yang ada sbelah je..sblah lagi tinggal rangka..marah betul aku pada parent dia bila dengar cite lagi..i mean bukan xde kete..apa salahnya antar jap anak gi sekolah pagi tu sbelum gi keje..n kalau xnk antar pn xkan la xmmpu nk beli payung untuk anak kot..pegi jalan2 tiap2 minggu bleh palk..angin aku dibuatnya..

student yang ketiga iwan namanya..ya allah bising nya tuhan jela yang tau..mulut xberhenti2 becakap..n dialah yang paling teruk dibantai n di marah aku dalam kelas tu..aiman ckp dia ni kaki gaduh..pernah sekali dia bertumbuk ngan cikgu..tapi aku xnmpak pun gaya dia mcm tu..satu pasal dia ialah dia ni susah sgt nk faham n nk igt ape yang aku ajar..dh pelbagai2 taktik aku guna tapi semuanya xberkesan..kalau sejam setengah aku ajar org lain dh boleh buat smpai soalan 20 die baru faham 5...cik pah kata maybe sbb dia hisap gam..ntah aku pun xtau..smpai satu hari aku hilang sabar aku lempar buku dia keluar bila aku nmpak dia main2..aku ckp xnk belajar keluar..xpayah buang masa aku...pastu satu kelas diam sbb muka dia merah tahan marah kot..aku pun cuak tapi buat muka cool je..pastu dia pun keluar..dia ambik buku pastu dia masuk balik..aku pun biar jela...n ajar mcm biasa..esoknya bila aku dh bleh gelak2 ngan dia mcm biasa aku tanya dia..
aku:iwan,semalam teacher marah iwan nape xmarah balik?xpun nape xkeluar terus?aiman ckp iwan baran..
iwan:mmg sy marah teacher..tp sbb sy igt teacher baik ngan sy sy pun xjadi marah..
aku:baik?teacher rasa iwanla yang paling teruk teacher marah n bantai dalam kelas ni..baik apenye..
iwan:sbb teacher xgive up ngan sy..teacher marah.teacher pukul tapi sy bengap mcm mane pun teacher still ulang balik banyak2 kali smpai sy faham..org len xpenah mcm tu dgn iwan..sume give up..
sikit lagi air mata aku nk menitis dengar..terharu gile kot..aku rasa aku layan dia biasa je mcm student len..sedih pikir org selalu give up ngan dia pun ada..

erm tula sikit sebanyak citer pasal student aku yang aku nk kongsi..bukan ape bila aku pikir2 balik aku rasa aku sgt bertuah...aku dapat belajar dalam keadaan yang selesa..ibu bapa aku sgt menyayangi aku n family aku xpernah give up ngan aku..bagi aku kehidupan mereka cukup asing bagi aku..aku cuba bayangkan sekiranya aku di tempat mereka..aku xrasa aku boleh jadi seperti diri aku skrg..

smpai sini jela aku nk tulis..dh ngantuk..gudnyte..till next post..

ps:aku rasa ada ayat aku yang skema gile..mcm novel pun ade..argh!!pedulikan..janji ceritanya smpai..