Saturday, September 25, 2010

Merah itu menawan..

Aku dari kecik sampai besar kurang suke pada warna merah..
baju aku satu pun xde y warna merah..kalau korg ade pernah tgk aku pakai baju merah tu maknanya baju tu adalah baju yang aku pau dari almari kakak aku..biasalah barang dia barang aku tapi barang aku bukan brang dia..hehe..
so kenapa ek aku kata merah itu menawan??
sbbnya setiap kali aku tgk cermin skrg ni apa yang aku nmpak adalah merah..
mataku sudah menjadi merah..ya aku sudah terkena Viral conjunctivitis atau nama femesnya sakit mata..
jujurnya aku xpernah kena penyakit ni..baru first time...mula2 roommate aku yang kena..bila aku masuk bilik tgk mata die dh merah..aku dh cuak..yela kan org kata penyakit mata ni berjangkit..tapi die ngan coolnya bleh ckp x doktor kata penyakit ni susah nk berjangkit..so aku pun dengan bendulnya percayalah ckp dia...nah tgk apa jadi???Rasa nk saman je doktor yang dia jumpa tu..dahla bagi dia mc satu hari je..ade ke patut..mana bleh org sakit mata bagi mc satu hari..kalau berjangkit sape susah??aku jugak....damn...


tapi yang bestnya sakit mata ni cuti lama...aku ari tu dapat mc dengan sepital 3 hari..campur weekend jadi 5 hari..pastu aku g kat klinik private lak die ckp kalau nk mc nnti mc aku abis bleh mntak agi...best giler..aku dapat mc je terus balik umah..aku suka balik umah..bila aku balik umah mama aku masak sedap2..gerenti aku balik u ni nnti badan aku abis bengkak2..mana xnya ari pertama balik aku disajikan ngan ikan siakap 3 rasa..ari kedua nasi ayam..ari ni laksa ngan sate...untuk esok sbb mama aku ada mesyuarat dia dah masak siap2 nasi impit n kuah kacang dengan rendang ayam..sedap siut...mama aku mmg pandai masak..kerja aku kat umah selain tido adalah makan,makan n makan...kadang2 ayah akan ketuk pintu bilik(sbb aku dalam kuarantin aku kunci bilik xbg org masuk) antar buah anggurla,fresh orangela,agar2la ..ada mcm puteri x??aku saaaaaaayang sgt sama famili aku..hehe..


yang xbestnya aku kana kuarantin..bukan family aku suruh aku yang nak..aku risau takut nnti ada yang jangkit ngan aku..umah kiteorg ni kan ada baby..selain risau takut baby tu pun nnti kena jugak aku xnk yang lain2 rasa mcm ape yang aku rasa..seksa gila bile dgr baby auni gelak,tgk badan die yang tembam comel tu geram je nk peluk2 n cium2..baby auni merupakan permainan kegemaran kami sekeluarga..seksa gile rasanya bile xleh main ngan die..so aku xnk yang len pun xleh dekat ngan auni..sedih kot...


sekarang ni kalau xtgk cermin aku rasa mcm xde pape je..macam org normal yang len..tapi bila tgk cermin rasa nk menjerit "mak!!!hantu!!!" pun ada..aku pun xkenal rupa aku..sacry gile especially bile baru bangun tdo rambut tgh panjang mengurai...huhu..


no worries aku yakin mungkin esok wajahku mungkin akan menyerupai cantiknya bella lepas bertukar menjadi vampire dalam novel breaking dawn...maklumlah merah itu kan menwan......

Wednesday, September 22, 2010

Shattering dreams..

I guess it was already quite awhile since i wrote for this blog..Not because i have nothing to say, but sometimes i'm juz not in the mood for it..sorry for those who had been constant reader of my blog..
Publicly my life is okay..i have very nice friends around me, i have my fun with them, got pretty good result, i'm laughing, i'm smiling till my cheeks hurt n no one could ever guess that i'm actually pretty hollow inside..
Nothing seems right anymore..I feel lost and alone..My purpose in life is fading..hope is no longer in my dictionary of life..And i don't think anything will get any better soon ..
N right now all i can do is fighting n keep struggling..Struggling juz to get on going..I'm trying to find myself again..
But one thing for sure..I no longer have the courage to dream..Maybe one day i'll try again..But it will definitely not now..











Warning:Any inquiry of how am i doing n why did i wrote this post will be neglected right away..